Romànic Obert - El romànic català al teu abast

Obra Social laCaixa Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura

ESGLÉSIA DE SANTA MARIA D'ALL

Vota
Resultat
0 Vots
INSEREIX AQUEST CONTINGUT EMBED
COMPARTEIX
 
Vista general de l'església. - Imatge: Jordi Contijoch Boada
  • Categoria

    Element Arquitectònic
  • Municipi

    Isòvol, Cerdanya

L'església de Santa Maria es troba en mig del petit nucli d'All, situat al nord d'Isòvol.

Construcció d'estructura romànica d'una nau de planta trapezoïdal que s'eixampla vers l'absis semicircular orientat a llevant. L'absis presenta una finestra de doble esqueixada lleugerament descentrada i un fris amb mènsules, algunes d'elles amb decoració. La coberta de volta de canó va ser substituïda per coberta de bigues i cel ras. Al costat de tramuntana va ser ampliat amb posterioritat amb tres capelles i la sagristia prop de l'absis. Destaca la portalada de migdia del segle XIII, flanquejada per dues finestres de doble esqueixada, de tres arcs en gradació profusament decorada. La segona arcada és sostinguda per dues columnes amb capitells i bases amb figuració humana i animal. L'arquivolta interior està decorada amb boles, la central amb fullatges i l'exterior amb motius geomètrics i motius figurats a tota l'aresta aixamfranada que es prolonga en els brancals. Sembla ser, per les mènsules conservades, que hi havia una galilea en aquesta façana.

La torre campanar de planta quadrada adossada al costat de de llevant del mur de migdia, presenta diverses fases constructives.

Dues imatges romàniques policromades, la Majestat i la Mare de Déu, procedents d'aquesta església actualment es troben al Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Audiovisuals

COMPARTEIX AMB NOSALTRES

Flickr
Envia'ns les teves fotos i forma part de Romànic Obert
http://www.flickr.com/groups/romanic_obert