Romànic Obert - El romànic català al teu abast

Obra Social laCaixa Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura
Vota
Resultat
88 Vots

La Portalada de Ripoll vol ser Patrimoni de la Humanitat

L'obra ha entrat a la llista indicativa, pas imprescindible per a poder postular-se davant la UNESCO com a futur integrant de la llista definitiva

 
COMPARTEIX

La Portalada de Ripoll ha avançat en el seu camí per formar part de la llista de monuments que són Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO entrant a la llista indicativa. Serà el tercer monument del romàniccatalà que hi entra després de les esglésies de la Vall de Boí i el Monestir de Santa Maria de Poblet (tot i que és principalment gòtic, conserva parts romàniques).

En aquest sentit, s’ha obert un període de temps per introduir millores per fer més atractiu el projecte final per tal de que entri a la llista de la UNESCO. En tot cas, però, haurà d’estar un any a la llista indicativa.

La Portalada del monestir de Ripoll, del segle XII, és un dels referents de l’art romànic a Catalunya. Es tracta d’un arc triomfal que dóna accés al temple de Santa Maria i es troba a la façana principal de l’edificació. Està decorada amb miniatures bíbliques extretes d’un còdex del propi monestir i vol ser una exaltació de les conquestes dels comtes de Barcelona.

Vota
Resultat
22 Vots
  • Comentaris
Ariadna Gaxas | Publicat el dia 25/11/14 11:37. |
El patrimoni és molt important i s'ha de conservar


captcha