Romànic Obert - El romànic català al teu abast

Obra Social laCaixa Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura
Vota
Resultat
88 Vots

El Picasso més romànic

El MNAC acull una exposició que estableix un diàleg entre el pintor i l'art medieval

 
COMPARTEIX

¿Què té a veure Picasso amb el Pantocràtor de Taüll? El romànic català influeix en l’obra de Picasso des que s’instal·la a Gósol el 1906. És especialment colpidora per a ell la visita que fa al 1934 a les col·leccions d’art romànic del que avui és el Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Ara, més de 80 anys després, el MNAC estableix un diàleg entre la col·lecció actual de romànic del museu i l’artista malagueny a l’exposició Picasso romànic. La mostra gira entorn a tres eixos temàtics:

- les obres realitzades el 1906 i 1907 i la relació que mantenen amb la Mare de Déu de Gòsol, que, en aquell moment era a l’església de Gòsol i que avui forma part de la col·lecció del museu.

- la crucifixió, tema molt present en l’art romànic, i que a Picasso el va preocupar en diferents moments de la seva vida, especialment entre 1930 i 1937.

- la calavera, un altre motiu picassià que també és molt present a la col·lecció romànica del museu.

L’exposició compta amb unes 40 obres, ordenades a partir de les possibles afinitats que sorgeixen entre elles. Es podrà veure a les sales de romànic del MNAC fins el 26 de febrer de 2017.

#PicassoRomànic

Vota
Resultat
0 Vots

captcha