Romànic Obert - El romànic català al teu abast

Obra Social laCaixa Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura
Vota
Resultat
88 Vots

Es presenta la restauració acabada de Sant Climent de Taüll

Un dels atractius del projecte és el mapping amb les pintures originals de l'absis

 
COMPARTEIX

Els treballs de restauració i adequació de l’església romànica de Sant Climent de Taüll (Alta Ribagorça) es van presentar dissabte. El projecte ha permès conservar i restaurar les pintures romàniques originals de l’absis, així com establir un innovador projecte de museïtzació de l’espai mitjançant la projecció virtual de les pintures originals.

Durant el projecte, s’han retirat les imatges de l’absis que s’han exposat fins ara, reproducció de les originals, i s’han restaurat tots els fragments de pintura original que restaven al seu darrere, als murs de l’absis. També s'ha habilitat una nova il·luminació que permet destacar les pintures originals existents a l’església. S’ha reconfigurat l’espai original de l’absis i s’ha instal·lat un nou paviment.

Una de les grans novetats és la instal·lació d’una reproducció virtual que recrea les pintures originals de l’absis i de tot el presbiteri, actualment conservades al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Amb la projecció el visitant pot observar la iconografia que decorava l’absis, segons els resultats recents de recerca i les aportacions innovadores que ofereix la reproducció d’imatge.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el director general de la Fundació "la Caixa", Jaume Lanaspa; l’arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives; l’alcalde de la Vall de Boí, Joan Perelada; i el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni del Departament de Cultura, Joan Pluma, van participar en la presentació de la restauració, que es va realitzar en el marc del programa Romànic Obert, que impulsen conjuntament el Departament de Cultura i l'Obra Social "la Caixa" per a la conservació del patrimoni arquitectònic català.

Nota de premsa del Departament de Cultura
Especial Taüll1123

Vota
Resultat
1 Vot

captcha