Romànic Obert - El romànic català al teu abast

Obra Social laCaixa Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura
Vota
Resultat
88 Vots

Sant Pere de Rodes, Miravet, Escaladei i Vallbona de les Monges, entre els escollits per al projecte Patrimoni en Acció

Cultura i Obra Social "la Caixa" intervindran 6 monuments icònics per rehabilitar-los i millorar-ne la museografia

 
COMPARTEIX

Aquest 2015 comença amb bones notícies per al patrimoni! El Departament de Cultura i la  Obra Social “la Caixa” han arribat a un acord per finançar intervencions en sis monuments icònics de Catalunya amb el projecte Patrimoni en Acció. Aquesta serà la primera fase del projecte, que durarà cinc anys. En el futur, es preveuen actuacions en sis monuments més.

L’elecció dels monuments s’ha fet amb la intenció de que siguin representatius de la història del país: els ibers amb laciutat ibèrica d’Ullastret, el món grecoromà amb el jaciment d’Empúries, l’edat mitjana amb el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes, els templers amb el Castell de Miravet, la vida religiosa amb el monestir reial de Vallbona de les Monges i el vincle amb la terra amb la cartoixa d’Escaladei.

Les actuacions no estan només destinades a la rehabilitació de la pedra dels sis indrets, sinó que busquen millorar aspectes que permetin una experiència més didàctica i lúdica i aplicar conceptes museogràfics que atreguin a un públic més ampli que l’actual. Això inclou des de la restauració d’una cel·la i part del sistema hídric d’Escaladei, a una senyalització que enllaçarà el monestir de Sant Pere de Rodes, amb el castell i el poblat.

Vota
Resultat
0 Vots

captcha